Fotografie: Jana Beránková

Halloweenské muffiny

K poslednímu říjnovému dni neodmyslitelně patří Halloween už i v našich končinách. Pokud jste i vy propadli kouzlu dlabání dýní a nevíte co s náplní, případně jste na zahrádce sklidili velkou dýňovou úrodu a dochází vám nápady a recepty na zpracování, právě pro vás je určen následující recept na lehké (veganské) dýňové muffiny.

Pokud jste halloweenskému oslavování nepropadli a ani jste nesklidili žádné dýně, tak jako já, lze v následujícím receptu namísto dýní použít ananasový kompot a dýňovou mouku.

Potřebujeme:

*1 hrnek hladké mouky

*½ hrnku sojové mouky

*½ hrnku třtinového cukru

*kakao, kokos (50 g), skořice dle chuti

*1 lžička kypřícího prášku *1 hrnek rozvařené dýně rozmixované se 100 ml oleje
/případně: ½ hrnku dýňové mouky, ½ hrnku ananasového kompotu rozmixovaného se 100 ml oleje/

Postup:

1/ Smícháme sypké ingredience, přidáme rozmixovanou dýňovou hmotu. Podle konzistence přidáme kokos, podle chuti přisladíme či přisypeme kakao.

2/ Důkladně vše promícháme a pak těstem plníme muffinové košíčky.

3/ Pro výraznější chuť můžeme doprostřed přidat např. kaštanovou pomazánku nebo čokoládovou náplň a do ní vložit brusinku. Překryjeme těstem.

4/ Naplněné košíčky pečeme na plechu v rozehřáté troubě na 170°C po dobu 20 minut.

K hotovým dýňovým muffinům se výborně hodí černý čaj s medem.

Přeji dobrou chuť!

Autor: JU Magazín